De Globetrotter, Rotterdam

In de Rotterdamse achterstandswijk Afrikaanderwijk is ‘De Globetrotter’ niet alleen een katholieke school voor Daltononderwijs, maar ook een school die het principe van de ‘sterrenschool’ omarmt. 

Een Sterrenschool is een ‘moderne, klantgerichte’ school die wordt opgebouwd rond vijf sterren (speerpunten). Een Sterrenschool gaat een maximale verbinding aan met ouders, de buurt en haar bewoners - en in de Afrikaanderwijk is die buurt zeer multicultureel. 

De Sterrenschool is het hele jaar open; dagelijks van zeven uur ’s morgens tot zeven uur’s avonds. Op De Sterrenschool werken opvang en onderwijs aan dezelfde leerdoelen en verblijven kinderen gedurende de dag in hetzelfde leer- en werkklimaat.

Een Sterrenschool kent geen jaarklassensysteem. In plaats hiervan volgen kinderen individuele leerlijnen die op hun persoon zijn toegespitst. In het curriculum is veel aandacht voor taal, rekenen en lezen.


De familie Darkaoui

In coronatijd werd hier fysiek lesgegeven aan een handjevol kinderen van ouders die het predicaat ‘onmisbaar beroep’ hadden, of die anderszins niet thuis konden leren. Andere kinderen, zoals de broers Achraf en Ryan Darkaoui krijgen thuis via Zoom les, onder toeziend oog van de familie.

De Globetrotter, Rotterdam